Translate

BANNER

IF

IF SOMEONE IS STRONG ENOUGH TO BRING YOU DAWN, SHOW THEM THAT YOU ARE STRONG ENOUGH TO GET UP !

TIC..TAC..

1.STAMO V.



STAMO VICTOR CRISTIAN 

 = "CONSILIER JURIDIC" SI "AVOCAT" =
AL I.P.A. SECTIA ROMANA 

SI IN ACELASI TIMP, IN MOD ILEGAL 

= "MANDATAR" = 
AL LUI SAFTA FLORIAN 

IN DOSARUL NR. 5449/4/2012 CE S-A AFLAT IN MOD ANORMAL PE ROLUL 
JUDECATORIEI SECTORULUI 4 BUCURESTI 


= ESCROC ! = 





 = ESCROCUL CARE =  

M-A CONCEDIAT ILEGAL LA DATADE 06.08.2012,  SEMNAND O DECIZIE DE CONCEDIERE ABUZIVA SI CARE NU REFLECTA O SITUATIE REALSI LEGALA - DECIZIA I.P.A. NR. 1410/30.07.2012 

M-A CERCETAT DISCIPLINAR IN MOD ABUZIV, FARA SA FIE NOMINALIZAT IN DECIZIA I.P.A. DE STABILIRE A COMISIEI DE CERCETARE DISCIPLINARA  

A ASIGURAT LA INSTANTE O REPREZENTARE JURIDICA A I.P.A.IN MOD ILEGAL, FARA A AVEA CALITATE LEGALA DE REPREZENTANT LEGAL AL I.P.A. 


IN UNELE DOSARE DE LA INSTANTA A PRETINS CA ESTE AVOCAT FARA A AVEA ACEASTA CALITATE LEGALA DE EXERCITARE A PROFESIEI RESPECTIVE, SITUATIE CONFIRMATA DE UN RASPUNS AL BAROULUI DE  AVOCATI BUCURESTI  

ISI EXERCITA PROFESIA DE CONSILIER JURIDIC IN ALTE CONDITII DECAT CELE LEGALE...ETC..

ASPECTE DESPRE CARE AM INFORMAT IN MOD SPECIAL SI  INSTANTA DE JUDECATA DIN DOSARUL NR. 34481/3/2012 AVAND CA OBIECT CONTESTATIE DECIZIE DE CONCEDIERE, - CE S-A AFLAT PE ROLUL TRIBUNALULUI BUCURESTI - DAR...CARE AU FOST IGNORATE !

=//=


TERIAL DEPUS LA DOSARUL DE CONCEDIERE REFERITOR LA STAMO VICTOR CRISTIAN 


TRIBUNALUL BUCURESTI                                   25.03.2015                                                                                             

Sectia a VIII-a Conflicte de munca
si asigurari sociale
Dosar nr. 34481/3/2012
Obiect : Contestatie decizie concediere
Stadiu procesual : Fond
Termen : 26.03.2015



DOMNULE PRESEDINTE,





Subsemnata VERESCU STELA, domiciliata in […]..Bucuresti, in calitate de RECLAMANTA in cauza ce formeaza obiectul dosarului civil nr. 34481/3/2012 avand ca obiect “contestatie decizie de concediere “, stadiu procesual “Fond”, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, Sectia a VIII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, in contradictoriu cu PARATA ASOCIATIA INTERNATIONALA A POLITISTILOR ( I.P.A. ) - SECTIA ROMANA, cu sediul in Sos. Oltenitei nr. 158-160, sector 4, Bucuresti, reprezentata legal prin domnul prof. univ. dr. Costica Voicu in calitate de Presedinte si domnul ec. dr. Safta Florian in calitate de trezorier national, pentru termenul din 26.03.2015 depun:




NOTE DE SEDINTA,

Prin care invederez onoratei instante urmatoarele :


1.        Referitor la reprezentantul legal al paratei I.P.A. Sectia Romana – domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian :


In permanenta am avut suspiciunea rezonabila ca domnul Stamo Victor nu a avut niciodata si nici nu are un contract legal de munca incheiat cu parata si inregistrat la Camera de Munca pentru functia de "consilier juridic" al I.P.A. Sectia Romana, motiv pentru care in repetate randuri pana acum, am solicitat instantelor de judecata in toate dosarele pe care le am cu parata, verificarea legalitatii calitatii acestuia de consilier juridic al I.P.A. Sectia Romana, insa fara succes…. intrucat niciuna din instante nu a dorit sa clarifice aceasta situatie, cu exceptia unora care insa au clarificat anumite aspecte si doar partial. Astfel, solicitarile mele au ramas fara ecou, acesta continuand sa asigure reprezentarea juridica a paratei I.P.A. Sectia Romana in fata instantelor de judecata, inclusiv in acest dosar.  De aceea, ma consider perfect indreptatita sa ma apar cum pot si prin orice mijloace de proba obtinute legal, raportat la aceasta situatie cu care ma confront de atata timp, in care eu stau fara loc de munca, fara asigurari medicale si fara venituri.

Astfel, chiar daca pana acum nu mi s-au comunicat copii ale documentelor de reprezentare juridica a paratei din acest dosar, pana voi intra in posesia acestora, invederez acestei instante urmatoarele aspecte cu rugamintea sa dispuneti verificarile legale ce se impun in acest caz pentru a se stabili situatia reala raportata la documentele legale.

Recent, am constatat ca domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian si-a actualizat C.V.-ul profesional afisat public pe internet, pe site-ul www.bestjobs.ro, ultima actualizare fiind efectuata la data de 01.01.2015. Aici este linkul : 


Si asa apare afisat dupa postare : 





Pentru edificarea instantei, il anexez la prezenta listat si scanat.

Din C.V.-ul acestuia, care evident a fost scris personal de catre acesta si afisat pe site-ul respectiv, rezulta urmatoarele aspecte :

1.   Din iunie 2012 si pana in prezent, acesta desfasoara o activitate de "practica/voluntariat" la I.P.A. Sectia Romana.

·    Despre ce “practica” vorbim daca este consilier juridic definitiv ? 

Despre ce “voluntariat” vorbim daca acesta se prezinta in fatinstantelor de judecata in calitate de "reprezentant legal" al paratei ?
·    Atata timp cat prima zi cand s-a prezentat la “serviciu” a fost data de 16.07.2012 (cand mi s-a luat si calculatorul de pe birou), cum afirma acum ca efectueaza practica/voluntariat la I.P.A. din iunie 2012, deci minte !



·    Rezulta deci ca nu a avut si nici nu are contract de munca incheiat cu I.P.A. Sectia Romana. iar pe cale de consecinta nu a avut si nici nu are dreptul legal sa reprezinte parata I.P.A. Sectia Romana la instante.



·    Neavand contract cu parata, toate imputernicirile, delegatiile depuse la dosarul cauzei dar si in alte dosare pe langa faptul ca nu au suport legal sunt lovite de nulitate absoluta.

2.   Din octombrie 2013 si pana in prezent apare ca lucreaza in alta parte, fiind “Șef Oficiu Juridic, la AUTOGARA INTERNATIONALA RAHOVA SA - Holding Atlassib, Bucuresti”.

·    Daca din octombrie 2013 lucreaza la acesta firma, aici avand contractul de munca de baza, in ce calitate legala s-a mai prezentat la instante in toate dosarele cu I.P.A. Sectia Romana si a asigurat reprezentarea juridica a paratei in fata instantei ?

·    Rezulta deci ca nu a avut si nici nu are contract de munca incheiat cu I.P.A. Sectia Romana. iar pe cale de consecinta nu a avut si nici nu are dreptul legal sa reprezinte parata I.P.A. Sectia Romana la instante.  

=3=

·    Neavand contract cu parata, toate imputernicirile, delegatiile depuse la dosarul cauzei dar si in alte dosare pe langa faptul ca nu au suport legal sunt lovite de nulitate absoluta.

In aceste conditii este foarte clar ca nu a avut si nici nu are contract de munca incheiat cu parata si inregistrat legal, pentru functia de consilier juridic. In acest caz, acesta nu are nici calitatea de salariat, nici calitatea de consilier juridic al I.P.A. Sectia Romana si nici calitatea de “reprezentant legal” al I.P.A. Sectia Romana in fata instantelor de judecata. In consecinta,

·    in ce calitate legala s-a prezentat si se prezinta la instante in dosarele cu I.P.A. ?
·    In ce calitate legala m-a cercetat disciplinar in conditiile in care nu avea contract de munca si nici nu facea parte din comisia de cercetare disciplinara ?
·    In ce calitate legala mi-a semnat decizia de concediere si mi-a incalcat si dreptul la aparare in dosarul de cercetare disciplinara dar si la instante ?
·    In ce calitate legala acesta se va prezenta la convocarea expertului judiciar ?

Consilierul Juridic nu poate niciodata reprezenta in baza legitimatiei decat in interesul persoanei juridice unde este angajat, iar DACA ACESTA NU MAI ESTE ANGAJAT CALITATEA SA DE CONSILIER JURIDIC INCETEAZA DE DREPT.

PROBA SOLICITATA DE MINE : Sa prezinte la instanta domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian, dovada existentei raportului juridic de munca cu parata I.P.A. Sectia Romana, pe care o reprezinta in instanta atat in acest dosar cat si in toate dosarele pe care le am cu aceasta pentru alte probleme care mi s-au creat. Sa prezinte la instanta deasemenea si dovada ca are dreptul legal de exercitare a profesiei nefiind suspendat sau exclus.

In consecinta, fata de cele relatate anterior, si avand la baza “materialul probator” furnizat tocmai de “reprezentantul legal” al paratei, in speta C.V.-ul scris personal de domnul Stamo Victor Cristian si afisat public pe internet, pe site-ul www.bestjobs.ro, inteleg sa invoc urmatoarele EXCEPTII, pe care le argumentez si legal :


  1. EXCEPTIA LIPSEI CALITATII DE “CONSILIER JURIDIC” AL I.P.A. SECTIA ROMANA si EXCEPTIA LIPSEI CALITATII DE “REPREZENTANT LEGAL” AL I.P.A. SECTIA ROMANA a domnului Stamo Victor Cristian

  1. EXCEPTIA LIPSEI CALITATII PROCESUALE PASIVE a domnului Stamo Victor Cristian

  1. EXCEPTIA DE NELEGALITATE SI DE NULITATE A TUTUROR APARARILOR FORMULATE de domnul Stamo Victor Cristian in fata instantei de judecata in acest dosar [ dar si in toate celelalte dosare, situatie care a condus in aproape toate cazurile la pronuntarea de catre instante a unor solutii partial legale sau total ILEGALE, pe care acesta  le-a depus in alte dosare ( inclusiv in acest dosar referindu-se la alte dosare cum ar fi 10645/3/2012 ) invocand in mod nejustificat “exceptia autoritatii de lucru judecat” cu scopul de a-mi afecta unele drepturi legale de natura patrimoniala sau nepatrimoniala, situatie care s-a materializat dealtfel si in practica ]




=4=

ARGUMENTARE LEGALA

Statutul Profesiei de consilier juridic - La înscrierea în colegiu, consilierul juridic depune în fata consiliului colegiului, într-un cadru solemn, urmatorul JURAMANT :

Jur sa respect si sa apar Constitutia si legile tarii, drepturile si libertatile omului, sa-mi exercit activitatea profesionala cu onoare si credibilitate publica, în mod demn, independent si cu probitate si sa pastrez secretul profesional. Asa sa-mi ajute Dumnezeu.”.

Conform prevederilor art. 1 din Legea nr. 514 din 28.11.2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic coroborat cu prevederile art. 6 din Statutul profesiei de consilier juridic dar si cu prevederile art. 1 din Codul deontologic al consilierului juridic, “Consilierul juridic asigura apararea drepturilor si intereselor legitime ale statului, ale autoritatilor publice centrale si locale, ale institutiilor publice, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum si ale persoanelor juridice de drept privat, in slujba carora se afla si in conformitate cu Constitutia si legile tarii”.
Consilierul juridic îşi poate exercita pofesia NUMAI CA ANGAJAT (salariat) sau numai In baza unui raport de serviciu, numit în funcţie. Chiar si in formele de exercitare tip societate profesionala, lipsa unui contract de munca in interiorul profesiei, lipseşte de temei legal exerciţiul acesteia.

Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea
profesiei de consilier juridic

Art. 26 - Evidentele consilierilor juridici si actualizarea permanenta a acestora se vor realiza de catre asociatiile profesionale la sfarsitul fiecarui an si se vor comunica prefecturii, consiliului judetean, instantelor judecatoresti, organelor de urmarire penala si baroului din judetul respectiv.

Nota mea : Dar nicio instanta de judecata nu a verificat calitatea legala a acestui consilier juridic.

Art. 1 - Consilierul juridic asigura apararea drepturilor si intereselor legitime ale statului, ale autoritatilor publice centrale si locale, ale institutiilor publice si de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum si ale persoanelor juridice de drept privat, in slujba carora se afla si in conformitate cu Constitutia si legile tarii.

Art. 2 - Consilierul juridic poate sa fie numit in functie sau angajat in munca, in conditiile legii.

Art. 3 - (1) Consilierul juridic numit in functie are statutul functionarului, potrivit functiei si categoriei acesteia.

(2) Consilierul juridic angajat in munca are statut de salariat.

Art. 4 - Consilierul juridic in activitatea sa asigura consultanta si reprezentarea autoritatii sau institutiei publice in serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de munca, apara drepturile si interesele legitime ale acestora in raporturile lor cu autoritatile publice,
=5=
institutiile de orice natura, precum si cu orice persoana juridica sau fizica, romana sau straina; in conditiile legii si ale regulamentelor specifice unitatii, avizeaza si contrasemneaza actele cu caracter juridic.

Art. 6 - Consilierii juridici au drepturile si obligatiile prevazute de lege potrivit statutului profesional si reglementarilor legale privind persoana juridica in serviciul careia se afla sau cu care are raporturi de munca.

Art. 14 - Consilierul juridic este obligat ca, in concluziile orale sau scrise, sa sustina cu demnitate si competenta drepturile si interesele legitime ale autoritatii sau persoanei juridice pe care o reprezinta si sa respecte normele de deontologie profesionala prevazute in legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat si statutul acestei profesii

Art. 17 - Consilierul juridic raspunde juridic pentru incalcarea obligatiilor profesionale, potrivit legii si reglementarilor specifice ale domeniului activitatii persoanei juridice in slujba careia se afla.

CONCLUZII : Rezulta ca domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian a incalcat cu buna stiinta prevederile art. 1, art. 2, art. 3 alin 2, art. 4, art. 6 si art. 14 din Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, fiind posibila aplicarea prevederilor art. 17 din aceeasi lege.   
=//=

Codul deontologic al consilierului juridic


Art. 45 - Regulile de comportament profesional cuprinse in prezentul cod fost adoptate de catre Congresul U.C.C.J.R., in data de 24/07/2004, in aplicarea dispozitiilor Legii nr. 514/2003 si a Statutului profesiei.
Art. 2 - Consilierii juridici sunt obligati sa respecte regulile de conduita morala si profesionala cuprinse in prezentul cod.
Art. 5 - Toti consilierii juridici inscrisi in Tabloul Consilierilor Juridici sunt obligati, conform juramantului depus la primirea in corpul profesional, sa respecte deontologia profesiei.
Art. 17 - Consilierul juridic asigura apararea drepturilor si intereselor legitime ale statului, ale autoritatilor publice centrale si locale, ale institutiilor publice si de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum si ale persoanelor juridice de drept privat si ale celorlalte entitati interesate in conformitate cu Constitutia si cu legile tarii.
Art. 6 - Integritatea si autonomia profesionala, respectarea legilor, probitatea, onoarea, vigilenta, confidentialitatea, organizarea, eficacitatea si perseverenta sunt ideile diriguitoare care guverneaza activitatea consilierului juridic.
Art. 9 - Consilierii juridici sunt independenti din punct de vedere profesional si se supun numai Constitutiei Romaniei, legii, statutului profesiei si prezentului cod de deontologie profesionala.
=6=
Prin independenta profesionala in sensul prezentului cod se intelege libertatea de actiune si de opinie care este limitata doar prin dispozitii legale sau regulamentare aplicabile profesiei de consilier juridic.
Art. 10 - Corectitudinea si integritatea morala sunt valori fundamentale pe care consilierul juridic este obligat sa le respecte atat in timpul serviciului cat si in afara acestuia
Art. 14 - Prin discernerea intre serviciul oferit si asteptarile beneficiarului, intre asteptarile personale, profesionale si consecintele economice, in activitatea consilierului juridic primeaza respectarea legii.
Art. 20 - Consilierului juridic ii este interzis in exercitarea profesiei sa tolereze acte ilegale.
Consilierul juridic nu se poate prevala de pozitia sa pentru a satisface anumite interese personale. El va refuza orice oferta sau promisiune de avantaje ilicite si se va abtine de la acte care contravin principiilor moralei si celor de ordine publica.
Art. 35 - Consilierul juridic este obligat sa-si desfasoare cu maxima atentie activitatea profesionala si sa dea dovada de cinste si corectitudine in orice circumstante.
Art. 25 - Consilierul juridic va refuza sarcinile care contravin dipozitiilor legale sau prezentului cod si va lua masurile de precautie necesare pentru a evita situatiile similare.
Nota mea : In cazul meu, nu putem vorbi de prioritate in respectarea legii in activitatea profesionala a consilierului juridic Stamo Victor Cristian.
Acesta s-a prevalat de “pozitia” sa, doar pentru a satisface interesul personal al fostului meu sef domnul Safta Florian, si m-a concediat ilegal doar pentru ca asa a dorit in mod expres acesta.Nu numai ca a tolerat actiunile ilegale ale acestuia, dar le-a si continuat si completat, incalcandu-mi dreptul la aparare pe parcursul cercetarii disciplinare, intocmind si semnand documente ILEGALE pentru concedierea mea disciplinara, fara a exista motive real, legale  si temeinic justificate.  
Consilierul juridic Stamo Victor Cristian NU a refuzat sarcina trasata de fostul meu sef de a ma concedia disciplinar, si nici nu a luat masurile de precautie pentru a evita situatiile similare, mai ales ca nu avea calitatea de angajat.
Art. 16 - Respectarea si aplicarea principiilor enuntate constituie un deziderat si un scop al exercitarii profesiei de consilier juridic. Respectarea lor se impune chiar si in afara exercitarii activitatii profesionale, consilierul juridic fiind obligat sa se abtina de la savarsirea de fapte ilegale sau contrarii dispozitiilor statutare ale asociatiei profesionale din care face parte, de natura a aduce atingere principiilor fundamentale, ordinii publice si bunelor moravuri sau demnitatii profesiei de consilier juridic.
Art. 43 - Activitatea desfasurata de consilierul juridic este o activitate de mijloace si nu de rezultat.
Nota mea : Cu toate acestea, consilierul juridic Stamo Victor Cristian a inscris in C.V.-ul personal, ca “este axat pe rezultat”, ceea ce demonstreaza foarte clar ca incalca cu buna stiinta prevederile articolului 43 din cod.
=7=
Art. 21 - Consilierul juridic este responsabil de concluziile si actiunile sale in exercitarea profesiei.
Art. 40 - Responsabilitatea profesionala a consilierilor juridici este angajata pentru nerespectarea normelor de exercitare a profesiei stabilite prin lege, statutul profesiei si actele normative in vigoare.
Art. 41 - Nerespectarea normelor deontologice atrage raspunderea consilierului juridic.


CONCLUZII : Prin urmare, regulile din prezentul cod deontologic sunt valabile din 24.07.2004 iar domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian nu poate afirma ca nu avea si nu are cunostinta de continutul acestora, astfel incat rezulta ca acesta a incalcat cu buna stiinta prevederile art. 2, art. 5, art. 17, art. 6, art. 9, art.10, art.14, art.20, art. 25, art. 35, art.16, si art. 43, fiind posibila aplicarea prevederilor art 21 coroborata cu prevederile art. 40 si prin raportare la prevederile art. 41 din acelasi cod.

=//=

Statutul profesiei de consilier juridic


Prin grija Colegiilor Consilierilor Juridici din România a fost elaborat Statutul profesiei de consilier juridic, act normativ de punere în aplicare a Legii 514/2003, publicat în Monitorul Oficial al României partea I sub nr. 684/29.VII.2004, în baza art.5, lit.j din Legea 202/1998 ca act normativ “adoptat de persoane juridice – altele decât autorităţile publice – care au fost abilitate prin lege să asigure executarea unor legi.”

După cum se poate observa, Statutul profesiei de consilier juridic a fost publicat prin intermediul Secretariatului General al Camerei Deputaţilor cu respectarea cerinţelor legale pentru un asemenea demers, în condiţii identice cu publicarea Statutului profesie de avocat şi a altor profesii reglementate, cu scopul evident de a conferi opozabilitate şi valoare de întrebuinţare de act normativ.

Recunoaşterea actului normativ Statutul profesiei de consilier juridic nu este o chestiune deliberativă supusă votului popular sau preferinţelor publicului absolvent de drept ce desfăşoară activităţi juridice, ci reprezintă un act de voinţă colectivă profesională perfectibilă dar nu anulabilă prin nerecunoaştere. Această nerecunoaştere reciprocă, în lumea civilizată se numeşte exercitarea fără drept, ilegal şi neautorizat a unei profesii reglementate.

Consecinţe: Nulitatea absolută a actelor de numire, a contractelor de muncă şi a fişelor de post ce au ca obiect titlul profesional de consilier juridic şi activităţi reglementate de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică, proprii numai unor categorii specializate de apărători.

Răspunderea în solidar pentru exerciţiul în comun, neautorizat şi ilegal a atributelor profesiei de consilier juridic de către funcţionari de conducere sau personal managerial impreună cu  persoane fizice nereglementate, prin uzurparea de calităţi profesionale şi simularea unei aparenţe de drept.


=8=

Nu numai ilegală dar şi imposibil de pus în practică este şi delegarea directă sau indirectă prin aviz, a prerogativelor profesionale de apărare judiciară între consilier juridic şi avocat, în cadrul aceluiaşi angajator de servicii juridice, dată fiind natura diferită a capacităţilor legale a celor două tipuri de profesionişti reglementaţi, nu numai din perspectiva subiecţilor de exercitare dar şi din perspectiva funcţiunilor profesionale, a răspunderii profesionale şi a incompatibilităţilor ce despart aceste două profesii specializate.

=*=

Art. 1. - Profesia de consilier juridic face parte din categoria profesiilor juridice, se organizeaza ca un corp profesional si se exercita conform prevederilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic si prevederilor prezentului statut

Art. 4. - Consilierul juridic, in exercitarea profesiei, se supune numai Constitutiei, legii, codului de deontologie profesionala si prezentului statut al profesiei.

Art. 6. - Consilierul juridic asigura apararea drepturilor si intereselor legitime ale statului, ale autoritatilor publice centrale si locale, ale institutiilor publice si de interes public, ale celorlalte persoane juridice de drept public, precum si ale persoanelor juridice de drept privat si ale celorlalte entitati interesate in conformitate cu Constitutia si cu legile tarii.
Art. 10. ( extras )
a) Activitatea profesionala a consilierului juridic se realizeaza prin:

 redactarea de acte juridice, atestarea identitatii partilor, a consimtamantului, a continutului si a datei actelor incheiate, care privesc persoana juridica in favoarea careia consilierul juridic exercita profesia;
 avizarea si contrasemnarea actelor cu caracter juridic;
 verificarea legalitatii actelor cu caracter juridic si administrativ primite spre avizare;

b) 1. avizele pentru legalitate si conformitate vor fi insotite de semnatura si parafa profesionala;

c) in conditiile in care actul juridic supus avizarii pentru legalitate nu este conform legii, consilierul juridic va formula un raport de neavizare in care va indica neconcordanta acestuia cu normele legale, in vederea refacerii actului;

Art. 11. Dreptul la opinie profesionala a consilierului juridic este garantat.

Art. 48. Consilierul juridic raspunde pentru incalcarea obligatiilor profesionale, potrivit
legii si prezentului statut.

Art. 49. Activitatea desfasurata de consilierul juridic este o activitate de mijloace si nu de rezultat.

Art. 50. La incetarea raportului juridic care sta la baza exercitarii profesiei de consilier
juridic fata de beneficiarul prestatiei,
consilierul juridic va informa in scris colegiul din care face parte. In situatia in care consilierul juridic nu va face informarea mai sus mentionata imediat si continua sa isi exercite profesia, va raspunde potrivit reglementarilor care sanctioneaza exercitarea fara drept a unei profesii. In acest caz, la constatare, Colegiul va sanctiona disciplinar consilierul juridic, in functie de gravitatea situatiei.
=9=

Art.46(1) Dupa 90 de zile de la adoptarea prezentului statut, consilierii juridici sunt obligati sa poarte roba în fata tuturor instantelor judecatoresti.

Art. 54. Exercitarea activitatilor specifice profesiei de consilier juridic: consultanta, asistenta, reprezentare juridica, avizare pentru legalitate si contrasemnare de acte juridice de catre persoane neautorizate prin nerespectarea conditiilor prevazute de lege si de prezentul statut reprezinta exercitare fara drept a profesiei de consilier juridic si se sanctioneaza conform legii penale.

Art. 87. Dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a prezentului statut, consultanta, redactarea, avizarea pentru legalitate si contrasemnarea actelor juridice, asistenta si reprezentarea juridica a institutiilor, autoritatilor publice, a persoanelor juridice se vor realiza numai de catre consilierii juridici inscrisi in Tablou.

CONCLUZII: Rezulta ca domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian a incalcat cu buna stiinta prevederile art. 1, art. 4, art. 6, art.10 a, b1 si c, art. 11, art.49, art. 46.1, art. 54 si art. 87  din Statutul profesiei de consilier juridic.
=//=

Referitor la activitatea de voluntariat


Licentiatul in drept numit in functia de consilier juridic sau angajat consilier juridic intra sub incidenta legii 514/2003. Conform Legii 514 consilierul poate acorda consultanta, semna documente, etc doar in cadrul entitatii cu care are un raport de munca.

Altfel spus, consilierul juridic isi poate reprezenta in instanta doar angajatorul. Daca nu are contract de munca nu poate reprezenta pe nimeni in fata instantei.

Conform prevederilor art. 260 alin 1 din Codul Muncii, Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:

e) primirea la munca a pana la 5 persoane fara incheierea unui contract individual de munca, potrivit art. 16 alin. (1), cu amenda de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru fiecare persoana identificata;

f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;

=*=

In cazul contractului de voluntariat nu exista raport de munca, in consecinta persoana respectiva nu poate semna acte in calitate de consilier juridic. Pe cale de consecinta,


NU poate asigura nici reprezentarea juridica a unei persoane juridice in fata instantei.


=10=

Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania,
publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 469 din 26 iunie 2014.

Art. 10 (1) - Este interzis, sub sanctiunea anulabilitatii, sa se incheie contract de voluntariat in scopul de a evita incheierea unui contract individual de munca sau, dupa caz, a unui contract civil de prestari de servicii ori a altui contract civil cu titlu oneros, pentru efectuarea prestatiilor respective

CONCLUZII : In eventualitatea in care ar exista un “contract de voluntariat” incheiat cu parata, ar rezulta ca domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian a incalcat cu buna stiinta si art. 10 alin 1 din Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania

=//=

Avand in vedere prevederile legale la care am facut referire, rog onorata instanta sa constate ca domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian a incalcat cu buna stiinta :

·    Legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic - art. 1, art. 2, art. 3 alin 2, art. 4, art. 6 si art. 14, fiind posibila aplicarea prevederilor art. 17 din aceeasi lege.   
·    Codul deontologic al consilierului juridic - art. 2, art. 5, art. 17, art. 6, art. 9, art.10, art.14, art.20, art. 25, art. 35, art.16, si art. 43, fiind posibila aplicarea prevederilor art 21 coroborata cu prevederile art. 40 si prin raportare la prevederile art. 41 din acelasi cod.
·    Statutul profesiei de consilier juridic - art. 1, art. 4, art. 6, art.10 a, b1 si c, art. 11, art.49, art. 46.1, art. 54 si art. 87.
·    Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activitatii de voluntariat in Romania – art. 10 alin 1 ( doar in cazul in care exista un contract de voluntariat incheiat cu parata I.P.A. Sectia Romana, prin raportare la afirmatiile din C.V.-ul afisat pe site-ul www.bestjobs.ro  )

Pe cale de consecinta, rog instanta :

a) Sa dispuna admiterea exceptiilor invocate de mine:

·    Exceptia lipsei calitatii de “consilier juridic al I.P.A. Sectia Romana si exceptia calitatii de reprezentant legal al I.P.A. Sectia Romana a domnului Stamo Victor Cristian

·    Exceptia lipsei calitatii procesuale passive a domnului Stamo Victor Cristian

·    Exceptia de nelegalitate si de nulitate a tuturor apararilor formulate de domnul Stamo Victor Cristian in fata instantei de judecata in acest dosar [ dar si in toate celelalte dosare, situatie care a condus in aproape toate cazurile la pronuntarea de catre instante a unor solutii partial
legale sau total ILEGALE, pe care acesta  le-a depus in alte dosare ( inclusiv in acest dosar referindu-se la alte dosare cum ar fi 10645/3/2012 ) invocand in mod nejustificat “exceptia autoritatii de lucru judecat” cu scopul de a-mi afecta unele drepturi legale de natura patrimoniala sau nepatrimoniala, situatie care s-a materializat dealtfel si in practica ]

b) Sa dispuna masurile legale ce se impun in acest caz


=11=

PROBA SOLICITATA DE MINE : Sa prezinte la instanta domnul consilier juridic Stamo Victor Cristian, dovada existentei raportului juridic de munca cu parata I.P.A. Sectia Romana, pe care o reprezinta in instanta atat in acest dosar cat si in toate dosarele pe care le am cu aceasta pentru alte probleme care mi s-au creat. Sa prezinte la instanta deasemenea si dovada ca are dreptul legal de exercitare a profesiei nefiind suspendat sau exclus.

Atasez la aceste note si copia scanata a C.V.-ul domnului consilier juridic Stamo Victor Cristian la care am facut referire.

Desigur ar mai fi si alte aspecte de mentionat referitor la activitatea domnului "consilier juridic" Stamo Victor Cristian, insa voi face referire la acestea in materialele ulterioare. In alta ordine de idei acesta asigura reprezentarea juridica a paratei in alte conditii decat cele legale. De ex. In acest dosar a invocat in mod nelegal ''exceptia autoritatii de lucru judecat" cu privire la anumite drepturi salariale ale mele. Voi face referire la aceste aspecte intr-un material ulterior.

Depun prezentele note de sedinta  in doua exemplare, din care unul pentru instanta si unul pentru comunicare paratei.

Cu deosebita consideratie,

Verescu Stela

                      Domnului Presedinte al Tribunalului Bucuresti

 

 

 


http://www.bestjobs.ro/victorcristianmti6

victor

40, M, BUCURESTI
Activ: 1 Ianuarie 2015

BestMatch

Obiectiv

Axarea pe rezultat
  • Tipul de post urmarit Full time, Part time
  • Orasele urmarite BUCURESTI
  • Domeniile urmarite Institutii / profesii liberale
  • Dispus la calatorii Da

Experienta

Șef Oficiu Juridic, AUTOGARA INTERNATIONALA RAHOVA SA - Holding Atlassib, BUCURESTI

  • Octombrie 2013 - prezent (1 ani si 3 luni)
  • Institutii / profesii liberale
Conducerea, coordonarea, organizarea, gestionarea tuturor activităților și stabilirea priorităților în cadrul Oficiului Juridic.
Reprezentarea societății în fața instanțelor de judecată, la autoritățile publice, față de terți, etc.
Avizarea tuturor actelor cu caracter juridic emise de catre societate.
Elaborarea de contracte, puncte de vedere, referate, adrese, răspunsuri la solicitări, convocări, somații, puneri în întârziere,angajamente de plată, etc.
Efectuarea cercetării disciplinare prealabile (culegerea probelor, emiterea convocarii, luarea notelor de relație si a declaratiilor,îintocmirea referatului si redactarea deciziilor).
Asigurarea asistenței juridice calificate în cadrul instanțelor de judecată în litigiile din materia dreptului muncii, contencios administrativ, contravențional, civil -litigii între profesioniști, insolvență, asigurări, drepturi de autor, contestații la executare și suspendări provizorii, ordonanțe de plată, etc.
Întocmirea tuturor acțiunilor, întâmpinărilor, cererilor reconvenționale, răspunsurilor la întâmpinare, cererilor precizatoare, completatoare, note de ședință, note de probe, obiecțiuni la rapoartele de expertiză, concluzii scrise, formularea căilor de atac, depunerea înscrisurilor la instanță, urmărirea termenelor de judecată, actualizarea zilnică a situației litigiilor, legalizarea și punerea în executare a hotărârilor favorabile, redactarea oricăror alte acte juridice procedurale necesare în cadrul litigiilor.
Solicitarea de documente și colaborarea cu toate departamentele din cadrul societății fiind necesară pentru stabilirea strategiei juridice optime în toate cazurile, întrucât reprezintă un factor determinant în angajarea raspunderii juridice a societații.
Conlucrarea directă cu directorul societății și cu contabilul șef.
Informarea în permanență, prin situații actualizate la zi, a membrilor consiliului de administrație din cadrul Holdingului Atlassib.
Pregătirea documentației de consiliu, pe partea juridică.
Executarea măsurilor dispuse de consiliul de administrație și soluționarea tuturor documentelor repartizate de către directorul societății.

 

consilier juridic, Asociația Internațională a Polițiștilor - Secția Română , BUCURESTI (practica/voluntariat)

  • Iunie 2012 - prezent (2 ani si 7 luni)
  • Institutii / profesii liberale
Redactarea de acte cu caracter juridic;
Reprezentarea angajatorului in fata instantelor de judecata in ori ce fel de litigii (comerciale, civile, de dreptul muncii, etc);
Redactarea de actiuni comerciale pe dreptul comun, de somatii de plata, de convocari la conciliere si instiintari de plata pentru recuperarea creantelor de la debitori;
Participarea directa, redactarea tuturor inscrisurilor necesare, consultarea si acordarea avizului de legalitate in procedura cercetarii disciplinare prealabile;
Efectuarea tuturor demersurilor necesare pentru recuperarea de creante (emiterea de instiintari de plata, actionarea in instanta, sustinerea proceselor, investirea hotararilor cu formula executorie, introducerea dosarelor de executare silita, urmarirea dosarului de executare);
Sustinerea in instantele de judecata a actiunilor formulate impotriva debitorilor, formularea de cereri specifice instantelor judecatoresti (intampinari, note de sedinta, raspunsuri la intampinare, concluzii, note de probe, cai de atac, etc);
Participarea la negocieri contractuale (discutii directe, formulari de drafturi de contract, modificari de clauze, corespondenta pe mail cu partenerii contractuali, emitere de opinii cu caracter juridic si pucte de vedere la diverse probleme, etc);
Infiintarea de filiale - regiuni ale IPA;
Modificarea statutului prin hotararea Adunarii Generale;
Efectuarea demersurulor necesare inregistrarii la judecatorie a modificarilor;
Redactarea deciziilor de personal si efectuarea cercetarilor disciplinare prealabile;
Colaborarea cu celelalte departanente din cadrul IPA Sectia Romana pentru sprijinirea in ori ce fel de problema cu caracter juridic sau care implica redactarea de documente.

jurist, Cabinet individual de avocatura - Av. Alexandru Stamo, BUCURESTI (part time)

  • Iulie 2010 - prezent (4 ani si 6 luni)
  • Institutii / profesii liberale
- consultanta juridica de specialitate
- redactari de inscrisuri cu caracter juridic (actiuni, diverse cereri adresate atat instantelor judecatoresti cat si altor organane, entitati, persoane fizice si juridice, institutii)
- activitati specifice in cadrul instantelor de judecata
- specializare in domeniul asigurarilor
- litigii in materia pensiilor
– actiuni in regres, pregatirea dosarelor de instanta pentru o Companie cunoscuta de asigurari

consilier juridic, Comisariatul Pentru Societatea Civila, Directia Generala de Monitorizare a Abuzurilor, Combaterea Infractionalitatii si Implementarea Relatiilor cu UE si NATO, BUCURESTI

  • Aprilie 2008 - Iulie 2010 (2 ani si 3 luni)
  • Institutii / profesii liberale
Acordarea de asistenta juridica, reprezentarea in fata tuturor institutiilor si a instantelor de judeacata, precum si consultanta de spacialitate, respectiv:
- in materie civila – revendicare si granituire, in materia fondului funciar, in temeiul Legii 10/2001 si Legii 112/1995, actiuni posesorii si in evacuare, anulari de acte, pretentii civile si comerciale, succesiuni, partaj, actiuni in constatare si in realizare de drepturi, actiuni intemeiate pe obligatia de a face, etc); cai de atac ordinare si extraordinare (apel, recurs, contestatie in anulare, revizuire); ordonante presedintiale, contestatii la executare, precum si orice fel de aparari necesare atat in faza de judecata cat si in cea de executare silita;
- asistenta in materie penala in fata organelor de urmarire si cercetare penala, precum si in fata instantei de judecata (plangeri penale prealabile, plangeri penale impotriva ordonantelor si a rezolutiilor procurorului de neincepere a urmaririi penale, etc.)
- in materie contraventionala,
- in materia contenciosului – administrativ si fiscal
- in materie comerciala si insolventa
- formularea de adrese catre institutii (Primarii, politie, Oficii de Cadastru si Intabulare, Directia Generala de Evidenta Informatizata a Persoanei, Prefecturi, etc).
Pe langa acestea, activitatea consta si in deplasari la instantele din tara, competente territorial, in in scopul reprezentarii.

consilier juridic, Fundatia de Servicii Islamice din Romania, BUCURESTI

  • Iunie 2007 - Martie 2008 (9 luni)
  • Institutii / profesii liberale
- reprezentarea fundaţiei în faţa tuturor instituţiilor statului şi a celorlalte organisme care ţin de acestea, precum şi în faţa oricăror alte persoane juridice de drept public sau privat.
- întocmirea de adrese, notificări, somaţii, înştiinţări, memorii, puncte de vedere, reclamaţii precum şi formularea de răspunsuri la astfel de acte primite de fundaţie, ca şi corespondenţă.
- avizarea, certificarea actelor emanate de la fundaţie, cu rezoluţii pe acestea.
- efectuarea demersurilor pe lângă Secretariatul de Stat pentru Culte şi pe lângă autorităţile teritoriale pentru străini, în vederea obţinerii avizelor necesare obţinerii sau prelungirii de vize de şedere în România a cetăţenilor turci care desfăşură sau respectiv urmau să desfăşoare activităţi specifice în cadrul fundaţiei.
- efectuarea demersurilor pe lângă Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului şi a instituţiilor de învăţământ superior în vederea obţinerii de viză de studii şi înscrierii la facultate a studenţilor de cetăţenie turcă, care fac parte din programul fundaţiei şi doresc să-şi desfăşoare studiile universitare în România.
- întocmirea, avizarea şi negocierea cu celalţi parteneri de drept privat a contractelor la care fundaţia era parte.
- modificarea prevederilor Statutului fundaţiei, atestarea actului modificator în calitate de consilier juridic înscris în Uniunea Consilerilor Juridici din România, obţinerea incheierii judecătoreşti de constatare a modificărilor statutare şi înscriere acestor modificări în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
- redactarea deciziilor Consiliului Director al fundatiei
- efectuarea demersurilor pentru obţinerea avizelor de funcţionare legală a fundaţiei.

consilier juridic, Administratia Pietelor Sector 2, BUCURESTI

  • Februarie 2005 - Iunie 2007 (2 ani si 4 luni)
  • Institutii / profesii liberale
Institutie publica din subordinea Consiliului Local Sector 2, care se subventioneaza integral din venituri proprii, in general prin inchirierea de spatii comerciale si incasarea de taxe pe teren pentru suprafetele pe care le are in folosinta si administra

Responsabilitati, Realizari
- reprezentarea în faţa instanţelor judecătoreşti
- întocmirea de actiuni, apeluri, recursuri, întâmpinări, cereri reconvenţionale, concluzii scrise, cereri precizatoare, ş.a. în cauze de : pretenţii civile, pretenţii comerciale, insolvenţă -dizolvare -lichidare judiciară, materie contravenţională, somaţii de plată, materie penală, revendicare imobiliară, dr.muncii, executere silită
- efectuarea diligenţelor necesare pentru punerea în executare a hotarârilor judecătoreşti investite cu formulă executorie
- întocmirea clauzelor contractuale, participarea la formularea obiecţiunilor precontractuale şi negocierea finală a contractelor
- întocmirea proiectelor de Hotărâri de Consiliu, a notelor de fundamentare si a rapoartelor de specialitate la acestea.
- întocmirea de adrese, notificări, somaţii, înştiinţări, memorii, puncte de vedere, reclamaţii precum şi formularea de răspunsuri la astfel de acte primite de instituţie, ca şi corespondenţă.
- participarea la licitaţii de achiziţie publică ca membru în Comisie, verificarea eligibilităţii actelor depuse de candidaţi, întocmirea şi perfectarea contractelor de achiziţie publică.
- participarea în comisiile de contestaţie la deciziile de atribuire a contractelor.
- colaborarea cu celelalte departamente de specialitate din cadrul instituţiei pe probleme de legalitate, avizarea si certificarea actelor emanate cu rezoluţii pe acestea ori de cate ori era necesar.

inspector, Administratia Domeniului Public Sector 5, BUCURESTI

  • Iulie 2002 - Iulie 2004 (2 ani)
  • Institutii / profesii liberale
Institutie publica bugetara subordonata Consiliului Local al Sectorului 5, ce are in administrare domeniul public al statului de pe raza sectorului 5.

Responsabilitati, realizari:

- reprezentarea în faţa instanţelor judecătoreşti
- întocmirea de actiuni, apeluri, recursuri, întâmpinări, cereri reconvenţionale, concluzii scrise, cereri precizatoare, ş.a. în cauze de : pretenţii civile, materie contravenţională, materie penală, dreptul muncii
- participarea la formularea obiecţiunilor precontractuale
- întocmirea de adrese, răspunsuri, precum şi orice corespondenţă
- întocmirea şi perfectarea contractelor de achiziţie publică, verificarea legalităţii procedurilor aplicate
- colaborarea cu celelalte departamente de specialitate din cadrul instituţiei pe probleme de legalitate

Studii

Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir" - Facultatea de stiinte Juridice si Administrative - licentiat la Universitatea Bucuresti, facultatea de drept, BUCURESTI

  • Facultate (terminat), Drept
  • 1994 - 1998

Abilitati

  • Experienta in managementDa
  • Permis de conducereDa
  • Aptitudini- pregatire profesionala temeinica
    - pregatirea cu rigurozitate a sarcinilor si dosarelor
    - buna organizare a muncii
    - comunicare-relationare excelenta cu clientii
    - experienta vasta in colaborarea cu reprezentatii diverselor institutii publice
    - spontaneitate si abilitatea deosebita de a gasi solutii si de a rezolva
    situatii imprevizibile in timp optim
    - flerul si spontaneitatea in fata instantei si in contracarea partii adverse
    - personalitate dinamică, capacitate de muncă în echipă
    - loialitate, ambiţie, colegialitate, disciplină, organizare
    - excelent negociator
    - posibilitate de lucru în condiţii de stres şi program prelungit
    - disponibilitate pentru deplasări
    - posesor autoturism propriu si permis de conducere auto categoria B, cu
    experienta indelungata in condus pe orice fel de conditii (trafic, drum lung,
    noapte, iarna), fara accident si/sau dauna
    - consilier juridic definitiv in cadrul Uniunii Consilierilor Juridici din
    Romania
  • Limbi straine vorbite Engleza- Avansat, Franceza- Mediu
  •  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu